VaeV in de krant

Oke ik moet toegeven dat het al weer een tijdje terug is dat VaeV in de krant stond. Ik kwam laatst het artikel weer tegen en op internet zie ik ook nog regelmatig foto’s van het artikel langskomen. Dus dacht ik oke het is tijd om het artikel uit de krant op de site te publiceren. In 2020 hebben we met een artikel in het Noordhollands dagblad gestaan.

VaeV in de krant - Noordhollandsdagblad

Corona tijd

Het was midden in de 1e Corona lock-down. Binnen sporten was niet toegestaan en de gymzalen van Alkmaar sport (de organisatie die de gymzalen in Alkmaar beheert en verhuurt) waren gesloten. Wat te doen, we willen wel door trainen en onze sport beoefenen (met alle gezondheidsvoordelen die daar bijkomen kijken). Van alles schoot door het hoofd wat kunnen we doen, hoe kunnen we het doen, is het wel veilig. De nodige tijd gestoken in het opstellen van een Corona protocol. Gelukkig had het NOC NSF een goede basis beschikbaar voor alle sportclubs in Nederland. Maar met een protocol alleen kan je nog niets we hadden geen plek om te trainen. Aangezien we met wapens trainen kan je niet zo maar op een veldje gaan staan trainen, wij zijn aan de wapenwet gebonden. Replica wapens vallen in de categorie 2 en daar mag je dus niet mee in de openbare ruimte zwaaien. We waren dus nog niet veel verder…..

Viking vechten bij tijdens de Corona lock down
Maker: jjfoto/JanJong | Bronvermelding: jjfoto.nl / Jan Jong Auteursrecht: copyright © jan jong fotografie beeldproductie

ASV Celeritas

Na contact gezocht te hebben met Alkmaar sport of zij ons konden helpen aan een buiten locatie, vonden we een plek bij ASV Celeritas. ASV Celeritas is de korfbal en patanque vereniging van Alkmaar met een groot buiten terrein. De club vond het heel leuk wat wij deden en boden ons graag een oplossing. Zo konden wij op de zondagmiddag toch nog lekker trainen. Gelukkig hadden wij een Corona protocol en sloot dat mooi aan bij de maatregelen en protocollen van Celeritas. Toen kwam nog een uitdaging om oefeningen te bedenken op 1,5 meter afstand…. aangezien de meeste wapens die wij gebruiken 90 cm lang zijn was dat ook geen probleem. Ook was deze periode een goede reden om het speer-vechten verder op te pakken en eigen te maken. Celeritas had contact gezocht met het Noordhollandsdagblad voor een stukje in de krant over hoe zij om gingen met de Corona situatie en het sporten. Zo kwam ook VaeV in contact met de krant en daaruit volgden het stuk.

Viking vechten op 1,5 meter afstand bij Celeritas
Bron: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200608_99674408?utm_source=google&utm_medium=organic

VaeV in de krant

Hoewel VaeV een sportclub is gaat het artikel wel erg vaak over het re-enactment van de Vikingen. Re-enactment gaat over het zo correct mogelijk uitbeelden van een periode uit het verleden. Nu doen veel mensen die bij VaeV trainen ook een re-enactment maar niet iedereen. Het gaat ons bij VaeV eerst om de sport. Het vechten als een Viking in de vorm van een uitdagende, spannende en vooral ook unieke vechtsport. Het stuk in de krant is dan ook niet helemaal hoe we VaeV graag presenteren maar het is wel een leuk stuk om te lezen en het is natuurlijk altijd leuk als men je sport de krant waardig vind.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner