Over Vechten als een Viking

Wat is Vechten als een Viking

Vechten als een Viking is een sportclub in vroegmiddeleeuws vechten. Bij ons kan je leren vechten met zwaard, speer, bijl en sax al dan niet in combinatie met een rond vikingschild. We vechten volgens de re-enacment western stijl. Deze stijl van vechten creëert doormiddel van een aantal beperkende regels een intensieve,  spannende en uitdagende technische vechtsport. Vechten als een Viking is een sport gericht op het spel van het vechten. Alle lessen zijn dan ook gericht op het leren omgaan met en het beheerst gebruiken van de vroegmiddeleeuwse wapens voor tijdens de groepstraining. De groepstraining zijn gevechtssimulaties van 1 op 1 tot formatiegevechten. Wij zijn gevestigd in Alkmaar en hebben wekelijkse groepstrainingen, jeugd lessen en op maat gemaakte lessen en workshops voor scouting, bedrijven en groepen vrienden. De focus ligt op het trainen met vroegmiddeleeuwse wapens op een veilige en gecontroleerde manier. In 2015 gestart als twee vrienden die gingen onderzoeken hoe de Vikingen vochten en uit gegroeid tot een club met een kern van trouwe leden en vechters van verschillende re-enacment groepen.

Over Vechten als een Viking

Opgericht in 2015 door Theo Prins en nu uitgegroeid tot een leuke sportclub. Theo kwam in 2015, samen met zijn goed vriend Jorg, in aanraking met het Viking vechten via de Amerikaanse  organisatie Hurstwic. Hurstwic is een organisatie die onderzoek doet naar het Viking vechten, hoe hebben de Vikingen hun wapens gebruik. Dit doen ze op een wetenschappelijke manier.  De Hurstwic methode is ook meer een Martial Arts manier van vechten. Tijdens de zoektocht naar meer mensen die bezig waren met het vechten als vikingen kwamen de vrienden, in 2018, in contact met twee vechters van de internationale re-enactment vechtgroep Jomsburg. Na een paar trainingen samen hebben we besloten om met het re-enacment vechten verder te gaan en te gaan trainen in wat de Western stijl wordt genoemd. De Hurstwic methoden werd achter gelaten en sindsdien zijn we gaan focus op groepstraining in re-enactment vechten. Als snel konden de vrienden ook op re-enactment evenementen aan de gevechten deelnemen. Door de evenementen kwamen ze ook in contact met andere groepen en zo kwamen er ook steeds meer vechters op de training.

Van Re-enactment vechten een vechtsport maken voor iedereen! Een Unieke manier bieden om aan je conditie te werken.

Mijn Missie

Mensen een unieke manier aanbieden om vanuit de zwaardvecht sport aan je conditie te werken en zo ook je techniek te verbeteren.

Daarnaast wil ik graag meer mensen in aanraking laten komen met het re-enactment vechten. Niet zozeer om ook aan re-enactment te gaan doen maar meer als unieke, intensieve, uitdagende en spannende vechtsport. Als vechtsport is het interessant om te weten dat het om een contact vechtsport gaat. Je probeert je tegenstander uit het gevecht te tikken met je wapens. Voor het  uittikken heb je een goede beheersing van de wapens nodig en ook het nodige uithoudingsvermogen.

Wie is Theo

Neem contact op met Theo Prins van Vechten als een Viking

Hoi ik ben Theo Prins en Ik help graag mensen. Dat maakt mij blij en geeft mij het gevoel dat ik iets goeds kan doen voor een ander. Ik vind het belangrijk om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ik ben niet alleen voor mijzelf op de wereld. Ik haal veel voldoening uit het zien van andere mensen die blij zijn of zelf een goedgevoel hebben en als ik daar ook nog een positieve bijdragen aan heb kunnen leveren kan mijn dag niet meer stuk.

Sinds 2017 geef ik instructies in zwaardvechten Viking stijl en in 2021 heb ik mijn opleiding tot fitnesstrainer afgerond. Sinds mei 2021 ben ik personal fitness trainer bij DV-Sports in Alkmaar. Ik ben geregistreerd als fitnesstrainer bij Fitned.nl onder nummer: 36547. Wil je meer weten over het personal trainen en de andere trainingen die ik geef, kijk dan eens op Fitter-met-Theo.

In 2015 begonnen met Viking Re-enactment. Stap voor stap een kampement opgebouwd en heel wat evenementen aangekleed als Viking handelaren en krijgers. Later niet alleen samen met een vriend maar onze gezinnen gingen ook mee. Ik ben de trotse vader van twee lieve stoere dochters en ik woon sinds 2009 samen met mijn vrouw met veel plezier in Alkmaar.

Theo in zijn re-enactment Viking outfit

Benadering vanuit de 9 Viking waardes

De negen Viking waardes kennen hun oorsprong in de Edda. Het grote Noorse Goden lied. Het zijn een aantal regels waarnaar je kan leven en zo een richtlijn hebt voor je keuzes en handelingen. Ik heb de negen waardes gekozen als kernwaardes voor mijn bedrijf. Om zo de keuzes en andere afweging te kunnen toetsen of ze in lijn staan met waar ik voor sta. De negen Viking waardes probeer ik ook altijd terug te laten komen in mijn trainingen en lessen. De negen waardes zijn:

Eerlijkheid

Eerlijkheid

Geef aan als je iets niet kan, wees duidelijk. Niet konkelen en liegen

Discipline

Discipline

Hou je aan het plan, kleine stapjes!

Vriendschap

Vriendschap

Help elkaar en gun de ander het beste!

Eer en Respect

Kan je alleen verdienen door te tonen! Respect moet je verdienen. Dus hou de eer aan jezelf.

Moedig

Moedig

Kom uit je comfort-zone en verleg je grenzen!

Gastvrijheid

Gastvrij

Laat mensen zich welkom voelen! Iedereen is welkom.

Bedrijvigheid

Bedrijvigheid

Zet je voor de volle 100% in! Probeer nieuwe dingen uit, leer door te doen.

Doorzetten

Doorzetten

Geef niet op, terugval/dip hoort erbij en daar leer je van! Vallen en weer opstaan.

zelfstandig

Zelfstandig

Wees niet afhankelijk, probeer het, doe het! Je kunt meer dan je denkt.

Van Re-enactment vechten een vechtsport maken voor iedereen! Een Unieke manier bieden om aan je conditie te werken.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner