Zwaardvechten leren

Zwaardvechten leren?

een leuke en intensieve contact vechtsport

Wil jij zwaardvechten leren in Alkmaar kan dat! Van vroegmiddeleeuws sparren in lijngevechten en groepsformaties met beperkte raakgebieden (western stijl Viking vechten) tot samen op onderzoek uit gaan naar de zwaardvechtkunst van de middeleeuwse meesters. Bij VaeV kun je zwaardvechten in veel verschillende facetten. Wat je ook kiest spelen met wapens is leuk, uitdagend, intensief en uniek.

Bij VaeV is zwaardvechten leren:

Een unieke manier om te sporten zwaardvechten in Alkmaar

Ben jij opzoek naar een leuke en net even anders dan anders vechtsport, dan zit je goed bij VaeV. Bij ons kan je leren vechten met stalen botte wapens. De focus ligt op de techniek en het beheerst kunnen hanteren van de wapens in verschillende situaties. Wij bieden dan ook verschillende soorten training aan.

Alexander Bremers

Na een jaar hier te trainen kan ik alleen maar zeggen dat het nog steeds fantastisch is. Gezellige mensen, goede workouts en een fantastische sport.

Via Google reviews

Frank Sloots

Toffe club met een prettige informele sfeer. Bij VeaV vind je een mix van beginners tot (zeer) ervaren beoefenaars in deze stijl van het zwaardvechten. Instructeur Theo loopt over van kennis en enthousiaste.

Via Google reviews

Gratis proefles aanvragen

Wil je weten hoe het er aan toe gaat tijdens de westernstijl training of hoe de HEMA stijl training verloopt, vraag dan een gratis proeftraining aan en kom een keer gezellig meedoen. Bij VaeV hebben we altijd wel spullen die je kan lenen dus je hoeft eigenlijk alleen maar sportkleding, binnen-schoenen en wat te drinken mee te nemen voor een unieke ervaring.

Gebruik het onderstaande inschrijfformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor het afspreken van de gratis proefles.

Zwaardvechten in Alkmaar samen spelen met zwaarden

Groepstraining western stijl Viking vechten

Iedere zondagavond trainen we twee uur lang de skills in het Viking vechten volgens de western stijl. Dit houd in dat we vechten met een aantal beperkende regels. Je mag je tegenstander niet overal raken maar alleen op bepaalde plekken. Deze plekken noemen we hit-zones. Zo mag je bijvoorbeeld niet iemand op het hoofd raken, dan maak je een “headshot” en moet je 10 keer opdrukken!

Door de beperkende regels krijg je een technische en uitdagende contact vechtsport. Waarbij jij jezelf verder kan ontwikkelen en uitdagen.

Wanneer?: zondagavond van 19:30 tot 21:30

Waar?: Tochtwaard 18, 1824 EZ Alkmaar

Zwaardvechten leren tijdens de viking vecht groepstraining op zondagavond

Dinsdagavond HEMA stijl zwaardvechten leren

Ieder dinsdagavond samen op onderzoek uitgaan naar de middeleeuwse westerse zwaardvechtkunst. Deze techniektraining, van een uur, staat in het teken van de HEMA stijl en kent geen beperkte raakgebieden (soms alleen het hoofd niet). Dit geeft weer een heel andere dynamiek aan een gevecht en vraagt om andere skills.

Een techniek training van bewegen tot slaan en alles wat daartussen zit.

Wanneer?: dinsdagavond van 20:00 tot 21:00

Waar?: Tochtwaard 18, 1824 EZ Alkmaar

Lijkt jou dit wel wat? Vraag dan snel een gratis proefles aan en kom ervaren hoe het is om Zwaardvechten te leren in Alkmaar.

Basiscursus western stijl Viking vechten

De basiscursus heeft als doel je te leren vechten volgens de beperkende regels van het western stijl Viking vechten. Zo dat jij deze kan gaan toepassen tijdens de groepstrainingen. De groepstrainingen zijn sparsessie waar je met je verworven skills jezelf iedere training weer kan uitdagen om beter te worden.

Om de veiligheid van jezelf en je medevechters te vergroten is het van belang dat je de regels goed weet en de basistechniek beheerst. Om dit te trainen heeft VaeV de basiscursus ontworpen. Hoe kan je het beste bewegen, hoe moet je beheerst slaan en wat is de beste verdediging.

zwaardvechten leren door te doen, veel sparren tijdens de basiscursus

In een 1 op 1 les de basis leren van het vroeg middeleeuwse western stijl zwaardvechten. Als eerste leer je de regels, wat mag wel en wat niet. Dan de basis houdingen en de manier van bewegen. Vervolgens gaan we aan de slag met het slaan, verdedigen en combineren. Zodat we  je stap voor stap klaar maken voor het echte werk tijdens de groepstraining. De les duurt 3 uur. VaeV heeft materialen beschikbaar die je kan lenen om de cursus te doorlopen.

Het is ook mogelijk om de basistraining op een eigen locatie te houden voor een kleine groep mensen. Ga dan voor de workshop optie.

Voor wie is de basiscursus

Voor iedereen die opzoek is naar een leuke en uitdagende vechtsport dat net even anders dan de bekende sporten zoals voetbal of basketbal. De 1 op 1 trainingen zijn speciaal bedoeld voor mensen die nog geen ervaring hebben met western stijl Viking vechten of andere vormen van zwaardvechten*. In drie uur doorlopen we de volledige basis die je nodig hebt om deze vechtsport te beoefenen. We beginnen met de regels en hoe je het beste kan bewegen vervolgens leer je de beste manieren om je wapen te hanteren dan leer je verdedigen en aanvallen. Tijdens iedere les hebben we ook een aantal oefeningen om spieruithoudingsvermogen en coördinatie te trainen. Na het volgen van de basiscursus kan je zelfstandig mee gaan training met de groepstrainingen.

*Heb je al ervaring met andere vormen van zwaardvechten dan kan de basiscursus waarschijnlijk ingekort worden. We bekijken dan jouw persoonlijke situatie en stemmen de cursus/training daarop af.

Voel je even Viking - Viking Vechten Alkmaar

Wat ga je leren tijdens de cursus

Tijdens de drie sessie leer je de basis van het vroegmiddeleeuws zwaardvechten. We gaan samen onderanderen aan de slag met:

  • een aanvallende of een verdedigende houding aan nemen
  • de anatomie van het zwaard
  • hoe beweeg je effectief
  • gecontroleerde slagbewegingen maken
  • hoe hou je een zwaard vast
  • hoe hou je het schild vast
  • aanvallen en verdedigen
  • combinaties
  • afstand houden tijdens het slaan
  • en nog veel meer….

Vechten als een Viking / Viking Fitness
1824 Alkmaar
theo@vechten-als-een-viking.nl
06-28559202
KVK: 82792208
BTW-id: NL003733280B92

Neem contact op met Theo Prins van Vechten als een Viking
WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner