Vroegmiddeleeuws zwaard en schild vechten

Zwaardvechten leren

Vroegmiddeleeuws zwaardvechten in Viking stijl, dat is wat je kan leren bij Vechten als een Viking. Je leert om te gaan vechten met stalen botte wapens volgens een aantal beperkende regels. Dit wordt ook wel re-enactment vechten genoemd. Omdat je een zo realistisch mogelijk ogend gevecht gaat houden met beperking van waar je een tegenstander mag raken. Hierdoor ontstaat er een uitdagende en intensieve contact vechtsport waarbij snelheid en techniek een hele belangrijke rol spelen. Omdat we werken met beperkende raak gebieden (hit-zones) maken we weinig tot geen gebruik van harnassen of ander pantser.

Vroegmiddeleeuws zwaard en schild vechten

Basistraining Zwaardvechten

In drie 1 op 1 lessen de basis leren van het vroeg middeleeuwse/re-enacment zwaardvechten.

De eerste les (ongeveer 1,5 uur) leer je de regels, wat mag wel en wat niet. De basis houdingen en de manier van bewegen. De tweede en derde les gaan we aan de slag met het slaan, verdedigen en combineren.

Kosten: 145,- (inclusief gebruik van materiaal)

Het is ook mogelijk om de basistraining op een eigen locatie te houden voor een kleine groep mensen (maximaal 6 personen). Neem contact op voor de mogelijkheden en kosten.

Romeo (links) heeft leren zwaardvechten in de 1 op 1 training

Zwaardvechten leren? Neem contact op

Zet de eerste stap en neem contact op om te leren zwaardvechten. Vul het onderstaande formulier in en geef aan bij de optie “je bericht” dat je graag wil leren zwaardvechten of dat je meer informatie wil over de basiscursus of het zwaardvechten. Wij nemen dan weer zo spoedig mogelijk contact met je op.

De basis van het zwaardvechten

Om mee te kunnen vechten in groepstrainingen is het verstandig om eerst een gedegen basis te hebben. Hoe kan ik het beste bewegen, wat mag wel en wat mag niet, hoe vecht ik veilig (voor mezelf en mijn mede vechters). Om de basis te leren en te beheersen heeft Vechten als een Viking een 1 op 1 training ontworpen. In een aantal persoonlijke trainingssessies leer jij de basis van het re-enactment vechten. Tijdens de training kan je gebruik maken van de materialen van Vechten als een Viking. De training wordt gegeven in een zeer professionele vechtsportschool in Alkmaar, DV-Sports Fit & Fight.

Voor wie is dit bedoeld?

Voor iedereen (16+) die opzoek is naar een leuke en uitdagende vechtsport dat net even anders is dan wat men gewend is. De 1 op 1 trainingen zijn speciaal bedoeld voor mensen die nog geen ervaring hebben met re-enacment vechten of andere vormen van zwaardvechten. In drie lessen doorlopen we de volledige basis die je nodig hebt om deze vechtsport te beoefenen. We beginnen met de regels en hoe je het beste kan bewegen vervolgens leer je de beste manieren om je wapen te hanteren dan leer je verdedigen en aanvallen. Tijdens iedere les hebben we ook een aantal oefeningen om spieruithoudingsvermogen en coördinatie te trainen. Na het volgen van de basiscursus kan je zelfstandig mee gaan training met de groepstrainingen.

Wat ga je leren

Tijdens de drie sessie leer je de basis van het vroegmiddeleeuws zwaardvechten. We gaan samen onderanderen aan de slag met:

  • een aanvallende of een verdedigende houding aan nemen
  • de anatomie van het zwaard
  • hoe beweeg je effectief
  • gecontroleerde slagbewegingen maken
  • hoe hou je een zwaard vast
  • hoe hou je het schild vast
  • aanvallen en verdedigen
  • combinaties
  • afstand houden tijdens het slaan
  • en nog veel meer….

Verder leren zwaardvechten

Na de basis kan je ervoor kiezen om je skills verder te verbeteren tijdens de groepstrainingen, maar je kan er ook voor kiezen om nog extra 1 op 1 trainingen te nemen. Tijdens de groepstrainingen is er meestal minder ruimte voor het verbeteren van bepaalde technieken. Dit kan je bij uitstek verder verdiepen tijdens losse 1 op 1 trainingen, ook wel personal trainingen (PT) genoemd. De PT wordt net als de basis training gegeven in de sportschool, een professionele omgeving waar een breed scala aan trainingshulpmiddelen tot onze beschikking staat. Een zwaardvecht PT kost € 50,- per persoon en duurt ongeveer 1 uur. Wil je hier meer van weten neem dan even contact op.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner