De geschiedenis komt tot leven!

Gastles: Viking voor de Klas

Met Viking voor de Klas biedt u de kinderen een ware geschiedenis ervaring en beleving! Voelen, passen, vragen en meemaken dat is waar het om gaat tijdens deze gastles. Jorg en/of Ulfar komen langs bij u op school en vertellen hun verhaal. De twee Vikingen uit Zweden die de wereld over gingen en bijzondere avonturen beleefde. Wij brengen de Vikingtijd tot leven door een verhaal te vertellen over de reis die onze Vikingkarakters hebben gemaakt in de 10e eeuw. Hoe ging het er meer dan 1000 jaar geleden aan toe. Daarnaast bieden wij ook veel ruimte voor vragen, zodat een leuke interactie ontstaat. Wij hebben ook veel replica attributen uit de Vikingtijd mee en de kinderen mogen dat aanraken, voelen, vasthouden en passen. Zo komt de geschiedenis tot leven.

Naast het verhaal, voelen en beleven kunnen de kinderen ook nog deelnemen aan een workshop Viking Vechten, lekker Viking spelen! Samenwerken met zwaarden, schilden en speren. Een spannende en sportieve ervaring waar de kinderen dol enthousiast aan meedoen.

Viking voor de klas en de workshop zijn ook los van elkaar in te zetten!

Of het nu gaat om de volledige geschiedeniservaring van Viking voor de klas of de leuke activiteit voor een naschoolse beleving, de kinderen genieten van een bijzondere ervaring. Daarnaast is de Viking vecht workshop ook nog eens een vorm van risicovol spelen waar de kinder leren om risico’s in te schatten door de consequenties van hun beslissingen te voelen en mee te maken in een gecontroleerde en veilige omgeving.

Viking voor de klas sluit heel goed aan bij het thema Vikingen van de DaVinci Academie. Bij de thema’s van de DaVinci Academie staat ontdekken en beleven centraal. DaVinci geeft de leerkracht weer de rol van coach die kinderen begeleid om hun talenten te ontwikkelen en ontdekken.

Vikingen Ulfar en Jorg voor de klas

Carla van 't Hoff-Buitenhuis - CBS de Wieken

De jongens en meiden van groep 7 en 8 hadden mooie vragen bedacht voor de Vikingen in de klas. Ze hebben antwoord gekregen op hun vragen en zo werd de ochtend met ‘Viking in de klas’ een heel leuke & leerzame ochtend.
Het thema ‘De Vikingen’ leeft!

Via Google reviews

Frans Bosman - De Baskuul

Het enthousiasme droop er bij de kinderen vanaf en dus was het ook niet opmerkelijk dat veel kinderen deze opening van het thema van DaVinci omschreven als “vet cool”.  De Baskuul heeft de invasie van de Vikingen overleefd en geleerd dat dit volk meer deed dan alleen maar plunderen en stelen.

Viking voor de klas

De geschiedenis beleving waar kinderen hun nieuwsgierigheid de vrije loop kunnen laten gaan. Ervaren, voelen en meemaken! Geef de kinderen van uw school een unieke Viking ervaring. 

Viking voor de Klas een geschiedenis beleving

Ons meest complete aanbod is de volledige geschiedenis beleving met Viking voor de Klas. Een presentatie van Jorg en Ulfar over de geschiedenis van de Vikingen en de vroege middeleeuwen inclusief de Viking Vecht workshop.

Met het onderstaande programma laten wij de basisschool kinderen geschiedenis beleven, voelen en meemaken. Niet alleen vertellen en luisteren maar juist ook voelen en beleven. Wij zetten een vroegmiddeleeuwse sfeer neer waarin de kinderen vragen kunnen stellen, attributen mogen vastpakken, kleding passen en wapens vasthouden etc.

Inhoud van het Viking voor de klas programma

Duur +/- 2 uur (exclusieve 60 minuten op- en afbouwen)

  1. Ontvangst: de Vikingen komen! In volledige historische uitrusting en uitstraling komen wij het schoolplein op.
  2. Opbouwen 30 minuten; wij zetten alles klaar voor de presentatie en workshop
  3. Presentatie 60 minuten; het verhaal Jorg en Ulfar, geschiedenis van de Vikingen en achtergrond en vragen vuur.
  4. Ervaren 60 minuten; deel van de kinderen gaan workshop viking vechten doen met Ulfar. De achterblijvers gaan voelen, passen en vragen bij Jorg.
  5. Afbouwen 30 minuten; wij ruimen alles weer op en keren terug naar het heden.
  6. Vertrek; dag zeggen en tot ziens
Viking voor de klas een geschiedenis beleving

Contact opnemen

Voor meer informatie, beschikbaarheid of het bespreken van opties en mogelijkheden nodigen wij u uit om contact op te nemen. De snelste en makkelijkste manier is via het onderstaande formulier. 

Workshop Viking Vechten voor de jeugd

Ook als er geen geschiedenis thema met de Vikingen aan de orde is kunnen de kinderen van uw centrum nog steeds genieten van een bijzondere sportervaring. De workshop Vechten als een Viking is super leuk en de kinderen leren niet alleen goed samen te werken maar ook bouwen ze aan hun zelfvertrouwen en incasseringsvermogen. De workshop draagt ook bij aan het risco’s leren inschatten. Spelen met zachte zwaarden en speren is een vorm van risicovol spelen wat heel belangrijk is in de ontwikkeling van het kind. Zo leert het goed risico’s in te schatten door de gevolgen te voelen en ervaren van het geraakt worden of tegen elkaar aan botsen.

Risicovol spelen en bewegen

Risicovol bewegen en spelen voor kinderen is erg belangrijk in de ontwikkeling van een kind. Zo leert een kind veel beter om risico’s in te schatten en te bedenken of je iets wel of niet kan doen. Als volwassenen noemen we dat risico’s taxatie, is deze situatie wel veilig genoeg om door te gaan? Tegenwoordig is het normaal geworden om kinder overal maar tegen te beschermen. Ze mogen iet meer vallen en een schaafwondje oplopen. Maar juist dat schaafwondje maakt het een belangrijke ervaring. Dat wat je doet kan ook fout gaan en een fout heeft gevolgen. Dus Versterk een kind door het met risico’s te leren omgaan en neem ze niet overal tegen in bescherming!

Tijdens de workshop Viking vechten gaan de kinderen in een veilige maar uitdagende omgeving leren hoe ze met een zwaard en schild om moeten gaan. Doormiddel van uitdagende spellen moeten ze samenwerken om te kunnen winnen. Dit alles terwijl ze lekker bewegen, rennen en lol maken.

Tijdsduur en vervolg

De Workshop duurt ongeveer 1 uur en kan met 30 kinderen tegelijk.

Om de kinderen ook echt meer techniek van het vechten bij te brengen en de samenwerking nog verder te bevorderen is het goed om meerder op elkaar volgende sessie te houden. Zo hebben wij de BSO de Vlinderboom uit Alkmaar eerst een vakantie activiteit gedaan. Wegens de positieve reacties van, de kinderen, ouders en de begeleiders gaan we daar in de periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie wekelijkse sessies houden. Zo kunnen we meer de diepte in gaan. 

Spelen met zwaarden zwaardvechten leren voor de jeugd

Geïnteresseerd neem dan snel contact op om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw school of BSO. De Viking voor de klas gastles is een ware geschiedenis beleving voor de kinder. Het is een geschiedenisles die je echt beleeft en actief kan meemaken.

Viking voor de klas flyer voorkant
Viking voor de klas flyer achterkant
WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner