Zwaardvechten voor jeugd

Unieke vechtsport in Alkmaar! zwaardvechten voor jeugd van 6 tot 16 jaar!

Lijkt het jou leuk om te leren zwaardvechten? Hoe hanteer je een vroeg middeleeuws (Viking) zwaard, leer verdedigen met je schild en hoe je moet bewegen. Naast deze techniek gaan we ook aan de slag met conditie- en snelheidsverbetering. Om een gevecht vol te kunnen houden heb je ook kracht nodig dus ook je spieren worden getraind. We doen ook veel spellen voor het leren samenwerken in een team en om een leuke en gezellige training te hebben.

Softcontact sparren tijdens de zwaardvecht voor jeugd
Sparren tijdens de training in de Tochtwaard 18

Zwaardvechten in Viking stijl! Vechten als een Viking een leuke, spannende en uitdagende contact-vechtsport.

Kom een keer meedoen!

Ervaar hoe spannend het is om het gevecht aan te gaan met je tegenstander. Vanachter je schild probeer je een opening in de verdediging van je tegenstander te zoeken. Een slag naar de bovenarm en snel naar beneden om een hit te scoren op het boven been, YES gelukt! Maar pas op je tegenstander staat ook niet stil en zoekt een opening in jouw verdediging. Je gebruikt de techniek die je geleerd hebt, kleine stapjes en constant in balans blijven. In stappen en uit stappen afstand aftasten…. hoe klinkt dit? Kom een keer kijken en meedoen en ervaar zelf hoe het is om te vechten als een viking!

Meld je aan via het contact formulier voor een gratis proefles! Let op vraag je ouders/verzorgers om dit te doen!

Controle en veiligheid staan centraal bij zwaardvechten voor jeugd!

Vechten als een viking junior is een contact-vechtsport die gebaseerd is op het re-enacment vechten. Bij het re-enactment vechten wordt er gebruik gemaakt van een aantal beperkende regels. Een van de belangrijkste regel is wel dat je elkaar niet mag raken op het hoofd. Tijdens de trainingen ligt de focus dan ook op het aanleren van de techniek en het houden van controle over het wapen. Gecontroleerd vechten is wat er geleerd wordt. Gecontroleerd vechten is veilig vechten. Agressie en onbehouwen gedrag horen niet thuis in deze (en geen enkele) vechtsport en wordt ook niet getolereerd.

Trainingszwaarden en soft-contact

Tijdens de zwaardvechten voor jeugd trainingen maken we gebruik van verschillende attributen. Zo trainen we het techniek gedeelte met houten of kunststof namaak zwaarden. Dit soort trainingszwaarden noemt men ook wel wasters. Met een waster kan je de bewegingen en techniek van een echt zwaard nabootsen met het juiste gevoel en ook zie je waar de snijkant zit. Met deze zwaarder moet je niet ergens tegenaan slaan want daar zijn ze niet voor gemaakt.

soft contact schild van hout met een foam laag en stoffen bekleding
Soft-contact schild

Voor het contact sparren maken we gebruik van soft-swords. Dit zijn flexibele en zachte foam zwaarden om een spargevecht te kunnen houden. Voor het sparren maken we geen gebruik van de wasters en kunststofzwaarden omdat dit te gevaarlijk is. Ook gebruiken we special soft-contact schilden tijdens de sparsessies.

Veiligheid staat centraal bij Vechten als een Viking Junior. Het gaat wel om een contact-vechtsport dus hier en daar een blauwe plek is niet te voorkomen en hoort er wel bij.

Zwaardvechten voor jeugd en nog veel meer…

Tijdens de trainingen leer je niet alleen zwaardvechten je werkt ook aan je algehele conditie, zelfvertrouwen, oog hand coördinatie, zelfredzaamheid. Het is ook belangrijk dat je leert samenwerken en dat je op een ander kan (en moet kunnen) vertrouwen om als een geheel in formatie te kunnen functioneren. Respect voor elkaar en elkaars veiligheid zijn zeer belangrijk en worden bij iedere les benadrukt.

Kortom Vechten als een Viking Junior is een leuke, leerzame, uitdagende contact-vechtsport

Wat kost zwaardvechten voor jeugd?

We hebben twee opties beschikbaar. de eerste is betalen per maand. Het abonnementsgeld wordt aan het begin van iedere maand overgemaakt, voldaan met Pin of Cash. Als je kiest voor een jaarabonnement betaal je in een keer voor een heel jaar. Het voordeel is wel dat je dan minder per maand betaald. Voor beide abonnementen geld een opzegtermijn van 1 maand. Als je later dan aan het begin van de maand start betaal je de eerste maand alleen voor dat deel van de maand dat je lid bent, bij het maandabonnement. Voor het jaarabonnement geld dat het jaar in gaat in de eerst volgende volledige maand na lidmaatschap. Je betaald dan het restant van de maand plus het jaarabonnement.

Maandabonnement

€ 36,- per maand

Aan het begin van de maand te voldoen.

Jaarabonnement

€ 34,- per maand

In 1 keer voor het volledige jaar vooraf te voldoen.

Voor meer informatie verwijzen wij ook door naar de algemene voorwaarden lidmaatschap.

Waar en wanneer zijn de trainingen

Gymzaal aan de Tochtwaard 18, 1824 EZ in Alkmaar

Dinsdagmiddag van 16:30 tot 17:30

De Trainer

Theo met dochters Morwen en Emma

Hoi ik ben Theo Prins en Ik help graag mensen. Dat maakt mij blij en geeft mij het gevoel dat ik iets goeds kan doen voor een ander. Ik vind het belangrijk om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ik ben niet alleen voor mijzelf op de wereld. Ik haal veel voldoening uit het zien van andere mensen die blij zijn of zelf een goedgevoel hebben en als ik daar ook nog een positieve bijdragen aan heb kunnen leveren kan mijn dag niet meer stuk.

Daarnaast kan ik helemaal opgaan in het creëren van en verwezenlijken van ideeën. Dit gecombineerd met een passie voor sport en bewegen heeft geleid tot het oprichten van Viking Fitness.

Binnen Viking Fitness zijn “Fitter met Theo” en “Vechten als een Viking” twee manieren om mensen te helpen bij het creëren van een gezondere levensstijl en een fit lijf. Sinds 2017 geef ik instructies zwaardvechten in Viking stijl en in 2021 heb ik mijn opleiding tot fitnesstrainer afgerond. Sinds mei 2021 werk ik als personal fitness trainer bij DV-Sports in Alkmaar. Ik ben geregistreerd fitnesstrainer bij Fitned.nl onder nummer: 36547.

Ik ben de trotse vader van twee fantastische dochters en woon, samen met mijn vrouw, al weer sinds 2009 met veel plezier in Alkmaar.

De 9 kernwaarden

Bij Vechten als een Viking staan de 9 Viking kernwaarden centraal. Alles wat we doen relateren we aan deze waardes. Wij verwachten ook dat de deelnemers deze waardes hanteren in omgang met elkaar en andere.

Eerlijkheid; Geef aan als je iets niet kan, wees duidelijk. Niet konkelen en liegen.

Discipline; Hou je aan de afspraak. Bedenk dat je met kleine stapjes heel ver komt.

Vriendschap; Help elkaar en gun de ander het beste!

Eer/Respect; Iedereen is anders, iedereen is waardevol! Respect kan je alleen verdienen door het te tonen!

Moed; vind je iets spannend? Ga er voor! Vraag om hulp als iets niet lukt

Gastvrij; laat andere zich welkom voelen en deel.

Bedrijvigheid; zet je voor de volle 100% in. Ga niet wachten tot het gevraagd wordt, help mee.

Doorzetten; geef niet op! Probeer het tot het lukt en fouten maken mag.

Zelfstandig; wees niet afhankelijk, probeer het, doe het! Jij kan meer dan jij denkt!

De 9 viking kernwaarden

Eigen materiaal

Voor de eerste paar trainingen kan je materiaal lenen van VaeV. Het is echter wel de bedoeling dat je uiteindelijk ook je eigen materiaal tot je beschikking hebt. Schilden en zwaarden zijn via VaeV te verkrijgen. Meer informatie hierover kan je krijgen tijdens de trainingen.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner