Zwaardvechten voor Jeugd

⚔ contact-vechtsport ⚔

Durf jij het gevecht aan te gaan?

Zwaardvechten voor jeugd is een bijzondere vechtsport

Lijkt het jou leuk om te leren zwaardvechten? Dan is zwaardvechten voor jeugd zeker iets voor jou! Hoe ga je met een middeleeuws zwaard om. Je gaat leren om te  verdedigen met je schild en hoe je moet bewegen. Naast deze techniekoefeningen gaan we ook lekker aan de slag met conditie- en snelheidsverbetering. Om een gevecht vol te kunnen houden heb je ook kracht nodig dus ook je spieren worden getraind. We doen ook veel spellen voor het leren samenwerken in een team en om een leuke en gezellige training te hebben. Kortom het is een bijzondere vechtsport waarbij respect, zelfbeheersing, controle en gezelligheid vooraan staan. 

Spelen met zwaarden zwaardvechten leren voor de jeugd

Dinsdagmiddag (16:30 - 17:30) van 6 tot 16 jaar

Dinsdagavond (19:00 - 20:00) van 10 tot 16 jaar

Brenda Keizer (moeder Caitlin)

Ontzettend leuke gevarieerde lessen bij Theo, met stoere vecht- en verdedigingstechnieken voor de kinderen. Als resultaat verbeterde conditie, uithoudingsvermogen, assertiviteit, coördinatie en vooral sportplezier.

via Google reviews

Bobby van der Wijst (Vader Fender en Thorben)

Wij hebben 2 van onze 4 mannen op Vechten als een Viking zitten. Ze genieten elke week van de leuke lessen die Theo geeft. Als de jongste twee oud genoeg zijn willen ze er ook op. De lessen zitten iedere keer weer anders in elkaar met genoeg beweging en leuke uitdagingen. Ga zo door Theo.

via Google reviews

Kom een keer meedoen!

Ervaar hoe spannend het is om het gevecht aan te gaan met je tegenstander. Vanachter je schild probeer je een opening in de verdediging van je tegenstander te zoeken. Een slag naar de bovenarm en snel naar beneden om een hit te scoren op het boven been, YES gelukt! Maar pas op je tegenstander staat ook niet stil en zoekt een opening in jouw verdediging. Je gebruikt de techniek die je geleerd hebt, kleine stapjes en constant in balans blijven. In stappen en uit stappen afstand aftasten…. hoe klinkt dit? Kom een keer kijken en meedoen en ervaar zelf hoe het is om te vechten als een viking!

Softcontact sparren tijdens de zwaardvecht voor jeugd

Durf jij het aan? schrijf je in voor een gratis proefles!

Vul het onderstaande formulier in en geef ook duidelijk de naam en leeftijd van je kind of de kinderen aan die je voor de gratis proefles wilt aanmelden.

Controle en veiligheid staan centraal bij zwaardvechten voor jeugd!

Zwaardvechten voor jeugd is een contact-vechtsport die gebaseerd is op het Viking Vechten. Bij het Viking Vechten wordt er gebruik gemaakt van een aantal beperkende regels. Een van de belangrijkste regel is wel dat je elkaar niet mag raken op het hoofd. Tijdens de trainingen ligt de focus dan ook op het aanleren van de techniek en het houden van controle over het wapen. Gecontroleerd vechten is wat er geleerd wordt. Gecontroleerd vechten is veilig vechten. Agressie en onbehouwen gedrag horen niet thuis in deze (en geen enkele) vechtsport en wordt ook niet getolereerd. Viking vechten is een Westerse Martial arts gebaseerd op vroegmiddeleeuwse vechttechnieken. 

risicovol bewegen en spelen bij VaeV. Rennen en springen tijden het vechten met zwaarden en speren

Trainingszwaarden en soft-contact

Tijdens de zwaardvechten voor jeugd trainingen maken we gebruik van verschillende attributen. Zo trainen we het techniek gedeelte met houten of kunststof namaak zwaarden. Dit soort trainingszwaarden noemt men ook wel wasters. Met een waster kan je de bewegingen en techniek van een echt zwaard nabootsen met het juiste gevoel en ook zie je waar de snijkant zit.  Met deze zwaarden moet je niet ergens tegenaan slaan want daar zijn ze niet voor gemaakt.

Voor het contact sparren maken we gebruik van soft-swords. Dit zijn flexibele en zachte foam zwaarden om een spargevecht te kunnen houden. Voor het sparren maken we geen gebruik van de wasters en kunststofzwaarden omdat dit te gevaarlijk is. Ook gebruiken we special soft-contact schilden tijdens de sparsessies.

Veiligheid staat centraal bij VaeV Junior. Het gaat wel om een contact-vechtsport dus hier en daar een blauwe plek is niet te voorkomen en hoort er wel bij.

soft contact schild van hout met een foam laag en stoffen bekleding

Zwaardvechten voor jeugd is nog veel meer...

Tijdens de trainingen leer je niet alleen zwaardvechten je werkt ook aan je algehele conditie, zelfvertrouwen, oog hand coördinatie, zelfredzaamheid. Het is ook belangrijk dat je leert samenwerken en dat je op een ander kan (en moet kunnen) vertrouwen om als een geheel in formatie te kunnen functioneren. Respect voor elkaar en elkaars veiligheid zijn zeer belangrijk en worden bij iedere les benadrukt.

Kortom VaeV Junior is een leuke, leerzame, uitdagende contact-vechtsport

Opdrukken tijdens de zwaardvechten voor jeugd

Wat kost zwaardvechten voor jeugd?

We hebben twee opties beschikbaar en de mogelijkheid om per keer te betalen. De eerste optie is maandabonnement. De tweede optie is een jaarabonnement dan betaal je in een keer voor een heel jaar (12 maanden). Het voordeel is dan dat je minder  betaald dan bij het maandabonnement. Voor beide abonnementen geld een opzegtermijn van 1 maand. Als je later dan, aan het begin van de maand start betaal je de eerste maand alleen voor dat deel van de maand dat je lid bent (van startdatum tot einde van de maand). Voor het jaarabonnement geld dat het jaar in gaat in de eerst volgende volledige maand na lidmaatschap. Je betaald dan, net als bij het maandabonnement, het restant van de maand plus het jaarabonnement.

Op al onze abonnementen, aanbiedingen en trainingen zijn algemene voorwaarden van kracht. Bekijk de voorwaarde op de Algemene voorwaarden pagina.

Jeugd Lessen - maand

Speciaal voor de jonge Vikingen. Leren zwaardvechten en speervechten. 1 les per week.

Abonnement € 29,95- per maand

  • 1 maand opzegtermijn
  • geen inschrijfgeld
  • 1x gratis meedoen
  • Van 6 tot en met 16 jaar

Jeugd lessen per keer

Speciaal voor de jonge Vikingen. Leren zwaardvechten en speervechten.

Betaal per keer € 10,-

  • Maximale flexibiliteit
  • geen inschrijfgeld
  • 1x gratis meedoen
  • Van 6 tot en met 16 jaar

Waar en wanneer zijn de trainingen

Gymzaal aan de Tochtwaard 18, 1824 EZ in Alkmaar

Dinsdagmiddag van 16:30 tot 17:30 (6+)

Dinsdagavond van 19:00 tot 20:00 (10+)

De trainingen worden gegeven door Theo Prins. Theo is een ervaren Viking vechter, trainer en een gediplomeerde fitness trainer. De trainingen worden dan ook zo ingericht dat de deelnemers veilig en opbouwend aan hun conditie en Viking vecht vaardigheden werken.

De 9 kernwaarden

Bij VaeV staan de 9 Viking kernwaarden centraal. Alles wat wij doen relateren wij aan deze waardes. Wij verwachten ook dat de deelnemers deze waardes proberen na te streven in omgang met elkaar en andere.

Eerlijkheid; Geef aan als je iets niet kan, wees duidelijk. Niet konkelen en liegen.

Discipline; Hou je aan de afspraak. Bedenk dat je met kleine stapjes heel ver komt.

Vriendschap; Help elkaar en gun de ander het beste!

Eer/Respect; Iedereen is anders, iedereen is waardevol! Respect kan je alleen verdienen door het te tonen!

Moed; vind je iets spannend? Ga er voor! Vraag om hulp als iets niet lukt

Gastvrij; laat andere zich welkom voelen en deel.

Bedrijvigheid; zet je voor de volle 100% in. Ga niet wachten tot het gevraagd wordt, help mee.

Doorzetten; geef niet op! Probeer het tot het lukt en fouten maken mag.

Zelfstandig; wees niet afhankelijk, probeer het, doe het! Jij kan meer dan jij denkt!

De 9 viking kernwaarden
WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner