Teambuilding workshop viking vechten publicatie

Teambuilding Workshop Viking Vechten

Op woensdagavond 6 december 2023 heeft Megacon bv de teambuilding workshop Viking vechten gevolgd. In het kader van een bedrijfsuitje zijn ze met elkaar het gevecht aangegaan in het zaaltje van het Genot van Grootschermer. Bij Megacon hebben ze sinds kort een uitbreiding van het team en daarom was dit een uitgelezen aangelegenheid om een stukje teambuilding, tijdens een uitje, te doen. Het bedrijfsuitje bestond uit een uurtje Viking vechten en dan lekker uitgebreid aan tafel.

Mart Hester de directeur van Megacon gaf als tip om te kijken of we de krant erbij konden halen, mooie extra publiciteit voor de workshops. Naar aanleiding daarvan direct contact gezocht met het Noordhollands Dagblad of zij het leuk vonden om hier een artikel over te schrijven. Dat vonden ze zeker en zie hier het resultaat. Een dubbele pagina met foto’s en een leuke tekst door Frenk Klein Arfman van Mediahuis.

Lees hieronder het volledige artikel Uit: Noordhollands Dagblad/Alkmaarsche Courant

teambuilding workshop viking vechten

Mart Hester - Directeur Megacon B.V.

“Wij hebben de workshop vechten als een Viking gedaan met Theo Prins als instructeur, het was een vermakelijk team uitje (zonder gewonden). Iedereen gaf zich vol over om met de juiste strategie aan te vallen, erg inspannend, zeer geslaagd als workshop”

6 december 2023

Inhoud van de workshop

De workshop Viking vechten is opgebouwd uit verschillende delen. Het is belangrijk eerst een stukje uit te leggen over de veiligheid en hoe te werkt te gaan met een zwaard en schild of een speer. De “wapens” zijn zo gemaakt dat ze zacht zijn en geen echte schade doen, maar bij misbruik kan het wel behoorlijk pijn doen en dat is zeker niet de bedoeling.

Uitleg en veiligheidsinstructie

Een korte uitleg hoe je de wapens gebruikt en waar je op moet letten bij het vechten. Zo mag je niemand op het hoofd slaan en is het belangrijk om gericht en beheerst te slaan. Met de speer is het zaak om alleen te prikken en niet te gaan zwaaien. Belangrijk is ook dat je zoveel mogelijk naar beneden prikt.

Even 1 op 1 Viking vechten

Om gevoel te krijgen bij het beheerst gebruik van de wapens, wordt er even geoefend. In korte gevechten van 1 op 1 tegen elkaar kunnen de deelnemers al even proeven wat het inhoud het vechten als een Viking. Dit is ook een mooie gelegenheid voor de trainer om te kijken hoe de deelnemers met de wapens omgaan.

Rollen en functies in de teambuilding workshop

Nu gaan we richting de teambuilding van de workshop. De uitleg over de rollen en functies binnen een Viking formatie of ook wel een lijngevecht genoemd. In de formatie heeft ieder een eigen rol en functie waarmee je bijdraagt aan het geheel van het team. Samenwerken staat centraal en is van groot belang om te winnen.

Strijdplan maken

Nu is het aan de teams om kort te overleggen wie welke rol heeft en de functie die uitgevoerd moet worden. Samen wordt het plan gesmeed. Dit hoeft niet te lang te duren omdat tijdens het gevecht veel zal wijzigen en ook veel geleerd wordt. Dus door te doen krijgen de deelnemers meer inzicht in wat ze kunnen doen. Uiteraard staat de trainer klaar met tips en tricks. 

Het Viking-gevecht

Nu komt het er op aan, gaat het plan lukken, blijft iedereen in zijn of haar rol en voeren ze de functie goed uit. Kortom lukt het jullie om de tegenstander te verslaan. Er worden nu meerdere rondes van de linie gevechten uitgevoerd.

Na een aantal rondes is het tijd voor een evaluatie, doen we het goed? Wat gaat er fout of wat kan er beter. Lukt het om een nieuw plan te bedenken? Gaan jullie meer behouden vechten of vol er in…. pas aan, stel bij en door!

Het is ook mogelijk om de teams aan te passen en kijken of sommige mensen kunnen wisselen om te zien of dat een verschil maakt. Of geef iemand een andere functie binnen de formatie. Opties genoeg om meet te spelen.

Na bespreken van de workshop

Hoe vonden jullie het gaan? Wat was er top en wat was er minder. Misschien hebben jullie tips voor elkaar of heb je iets gezien bij het tegenstander team wat goed werkte. Bespreek het met elkaar. Hebben jullie een doel gesteld aan het begin van de workshop, dan is dit het moment om te kijken of het doel gehaald is.

Teambuilding in Viking stijl! Ga de strijd aan met zwaard, schild en speer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner