Spieren trainen in de achtertuin

Als je beschikt over een viking harnas kun je dit prima integreren in je trainingen. Zo kan je spieren trainen in de achtertuin. Of je nu een lammelar harnas hebt, een maliënkolder of nog beter beiden. Gebruik ze dan in je training. Het extra gewicht doet wonderen voor je spieren en uithoudingsvermogen.

Oefeningen voor het trainen van je spieren

In het filmpje zie je een aantal eenvoudige oefeningen die je kunt doen met je harnas. Zoals je kunt zien begin je met alleen Lammelar (of maliën wat je wilt) maar nog niet met beide tegelijk. Bouw het rustig op, zeker als je de been oefeningen nog niet heel vaak doet met extra gewicht zal je merken dat het best zwaar is. neem als je het voor het eerst doet minimaal 2 dagen rust tussen de trainingen. Als het makkelijker gaat voer het gewicht dan op met de toevoeging van je maliënkolder.

Aantal keer en herhaling van de oefeningen

Begin met alle oefeningen standaard 10 keer per kant. Voor alle oefeningen maak je set van 3. Dus in totaal doe je dan 3x 10 links en dan 3x 10 rechts etc….

Je kunt de oefeningen ook uitbouwen door het tempo te verhogen of het aantal keer op te hogen.

Schaats-oefening

Een andere goede oefening die je kunt doen voor het trainen van spieren die je nodig hebt bij het re-enactment vechten is de schaatsoefening. We gebruiken hier alleen de single leg squad met sprong, de schaats-sprong.

Je gaat op een been staan (bijvoorbeeld links) en zakt door je knie en springt omhoog en opzij en je land op je ander been (rechterbeen) en zakt direct door je knie om de klap op te vangen en door te kunnen met de volgende sprong. Je springt nu weer terug omhoog en opzij en land weer op je linkerbeen. Herhaal dit tot je bij 12 bent. Ieder sprong telt voor 1. Doe deze oefening totaal 3 keer.

Zoal je kunt zien train je op deze manier heel veel spieren in en om je knie en bovenbeen. Tevens oefen je explosieve start en stop acties perfect voor het zwaardvechten wat wij beoefenen.

LET OP voor alle oefeningen geld: luister naar je lichaam. Als een oefening pijn doet stop dan of probeer een andere houding. Ga niet door de pijn heen! Bij twijfel een professionele inschakelen.

Veel plezier met trainen en ga lekker zweten in je achtertuin. Wil je meer kom dan mee trainen in Alkmaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner