Over ons

Vechten als een Viking (VaeV) is een initiatief voor het promoten van vroeg middeleeuws zwaardvechten met stalen botte wapens in een competitie vorm van Re-enactment vechten.

Van re-enactment vechten een algemeen toegankelijke vechtsport maken. Niet alleen voor re-enactment maar voor iedereen!

Ons Doel

Wij willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met vroeg middeleeuws re-enactment vechten, een onbekende maar uitdagende vechtsport. Bij re-enactment vechten maken we gebruik van schild, zwaard, bijl en speer.

Verder willen wij dat er meer mensen deze vechtsport gaan beoefenen. Daarnaast organiseren we trainingen en bedenken en publiceren we oefeningen die je alleen thuis kunt doen om je skills te verbeteren of spieren te ontwikkelen.

Wie is VaeV

Hoi ik ben Theo Prins en Ik help graag mensen. Dat maakt mij blij en geeft mij het gevoel dat ik iets goeds kan doen voor een ander. Ik vind het belangrijk om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ik ben niet alleen voor mijzelf op de wereld. Ik haal veel voldoening uit het zien van andere mensen die blij zijn of zelf een goedgevoel hebben en als ik daar ook nog een positieve bijdragen aan heb kunnen leveren kan mijn dag niet meer stuk.

Daarnaast kan ik helemaal opgaan in het creëren van en verwezenlijken van ideeën. Dit gecombineerd met een passie voor sport en bewegen heeft geleid tot het oprichten van Viking Fitness. Binnen Viking Fitness zijn “Fitter met Theo” en “Vechten als een Viking” twee manieren om mensen te helpen bij het creëren van een gezondere levensstijl en een fit lijf.

Theo met dochters Morwen en Emma

Sinds 2017 geef ik instructies in zwaardvechten Viking stijl en in 2021 heb ik mijn opleiding tot fitnesstrainer afgerond. Sinds mei 2021 ben ik personal fitness trainer bij DV-Sports in Alkmaar. Ik ben geregistreerd als fitnesstrainer bij Fitned.nl onder nummer: 36547.

Ik ben de trotse vader van twee fantastische dochters en woon, samen met mijn vrouw, al weer sinds 2009 met veel plezier in Alkmaar.

Heb je vragen of wil je graag gaan zwaardvechten? Neem dan zeker even contact op.

Wat houd dat in vroeg middeleeuws zwaardvechten?

Vroeg middeleeuws zwaardvechten met stalen botte wapens is een vechtsport waarbij er met botte replica wapens gevochten wordt volgens een aantal beperkende regels. Het doel is een punt/hit te scoren bij je tegenstander. Dit kan in 1 op 1 gevechten maar ook in groep/formatie vorm. We vechten in vroeg middeleeuwse setting (Vikingen en Franken).

De beperkende regels zijn opgesteld door evenementenorganisaties door heel Europa om een redelijke waarheidsgetrouwe en veilige vechtshow neer te kunnen zetten. De beperkingen hebben te maken met de plekken waar je een tegenstander mag raken en heel belangrijk waar vooral niet. Zo ontstaat er een zeer uitdagende sport waarbij wapencontrole en veiligheid een zeer belangrijke rol speelt.

Hit zones Nederlandse regels

Wat doet Vechten als een Viking

Vechten als een viking bied trainingen aan voor vroeg middeleeuws zwaardvechten. De trainingen kunnen 1 op1 gegeven worden, in een kleine groep (eventueel op eigen locatie), aan jeugd van 6 tot 16 jaar of in groepsverband op onze vast trainingsdagen (zondag middag / avond).

Naast de trainingen bieden we op de website ook zo veel mogelijk informatie en oefeningen aan. De oefeningen kan je gebruiken om thuis zelf te doen of samen met je groep uit te proberen. De oefeningen zijn gericht op het vergroten verbeteren van je vecht-skills of het verbeteren van spierkracht en uithoudingvermogen.

Wil je meer weten neem dan contact met ons op.

Reacties gesloten.