Vechten als vikingen

spannend

Intensief

uitdagend


Zwaardvechten tijdens de jeugd training

Zwaardvechten voor Jeugd

Wil jij leren zwaardvechten? Dat kan leer hoe je een Viking zwaard hanteert en hoe je moet vechten met een schild en een zwaard. We oefenen de techniek met houten en kunststof zwaarden. Sparren (vechten tegen elkaar) doen we met soft-contact zwaarden en schilden. Doe jij mee met Vechten als een Viking Junior? ieder dinsdagmiddag van 16:30 tot 17:30 voor jeugd van 6 tot 16 jaar.

Zwaardvechten oefen je slagen tot in perfectie

Zwaardvechten Leren?

Lijkt het jou leuk om te leren vechten als een viking? Dat Kan bij Vechten als een Viking leer je hoe je met zwaard, bijl, lang mes, schild, speer en dubbel handige bijl kan vechten. Je leert de basis van deze spannende en uitdagende contact vechtsport. Probeer met schijnbewegingen je tegenstander op het verkeerde been te zetten om hem of haar zo uit te tikken. Ervaar de spanning en sensatie van het zwaardvechten als ene Viking.

re-enactment zwaardvechten een spannende en uitdagende contact vechtsport!
Wil je weten wat de sport inhoud, lees dan de regels eens door.
Come and join the Fight! Vechten als een VikingReacties van lezers en vechters


Achtergrond informatie en handige how-to’s

Maak je eigen Vikingschild in 5 eenvoudige stappen


Re-enactment wapens

De wapens die we gebruiken


De anatomie van het zwaard


Over ons

Wij zijn Vechten als een Viking (VaeV), een initiatief voor het promoten van vroeg middeleeuws Vechten met stalen botte wapens in een competitie vorm van Re-enactment vechten.

Wij willen van het re-enactment vechten een sport voor iedereen maken!

Ons doel

Wij willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met vroeg middeleeuws re-enactment vechten, een onbekende maar uitdagende contact vechtsport. Bij re-enactment vechten maken we gebruik van schild, zwaard, lang mes (seax) bijl en speer. Verder willen wij dat er meer mensen deze vechtsport gaan beoefenen. Daarnaast organiseren we trainingen en bedenken en publiceren we oefeningen die je alleen thuis kunt doen om je skills te verbeteren of spieren te ontwikkelen.

De Videotheek – een bron van oefeningen en inspiratie

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner