Bijzondere ervaring voor kinderen

Voor IKC's en brede scholen

Welkom en wat leuk dat u interesse toont in onze workshops voor kinderen. Zoals ook in de mailing te lezen staat weet u als geen ander dat het van belang is dat een educatieve ervaring boeiend en leerzaam moet zijn. Onze workshops bieden precies dat, een unieke kans voor kinderen om een stukje geschiedenis op te pikken van de vroege middeleeuwen in een leuke, bijzondere en actieve workshop.

Tijdens de school vakanties, of de studiedagen kan een leuke activiteit een groot verschil maken in de naschoolse beleving van de kinderen. Daar is de workshop Viking vechten een uitstekende oplossing voor. 

Of het nu gaat om de volledige geschiedeniservaring van Viking voor de klas of de leuke activiteit voor een naschoolse beleving, de kinderen genieten van een bijzondere ervaring. Daarnaast is de Viking vecht workshop ook nog eens een vorm van risicovol spelen waar de kinder leren om risico’s in te schatten door de consequenties van hun beslissingen te voelen en mee te maken in een gecontroleerde en veilige omgeving.

Geschiedenis beleving - Viking voor de Klas

Ons meest complete aanbod is de volledige geschiedenis beleving met Viking voor de Klas. Een presentatie van Jorg en Ulfar over de geschiedenis van de Vikingen en de vroege middeleeuwen.

Met het onderstaande programma laten wij de basisschool kinderen geschiedenis beleven, voelen en meemaken. Niet alleen vertellen en luisteren maar juist ook voelen en beleven. Wij zetten een vroegmiddeleeuwse sfeer neer waarin de kinderen vragen kunnen stellen, attributen mogen vastpakken, kleding passen en wapens vasthouden etc.

Duur +/- 2 uur (exclusieve 60 minuten op- en afbouwen)

  1. Ontvangst: de Vikingen komen! In volledige historische uitrusting en uitstraling komen wij het schoolplein op.
  2. Opbouwen 30 minuten; wij zetten alles klaar voor de presentatie en workshop
  3. Presentatie 60 minuten; het verhaal Jorg en Ulfar, geschiedenis van de Vikingen en achtergrond en vragen vuur.
  4. Ervaren 60 minuten; deel van de kinderen gaan workshop viking vechten doen met Ulfar. De achterblijvers gaan voelen, passen en vragen bij Jorg.
  5. Afbouwen 30 minuten; wij ruimen alles weer op en keren terug naar het heden.
  6. Vertrek; dag zeggen en tot ziens

Het enthousiasme droop er bij de kinderen vanaf en dus was het ook niet opmerkelijk dat veel kinderen deze opening van het thema van DaVinci omschreven als “vet cool”.

Frank Bosman - Basisschool de Baskuul - Lutjebroek

Kosten voor IKC's in de gemeente Alkmaar: 375,-

Heeft u interesse in Viking voor de klas, neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier. 

Bijzondere sportactiviteit

Ook als er geen geschiedenis thema met de Vikingen aan de orde is kunnen de kinderen van uw centrum nog steeds genieten van een bijzondere sportervaring. De workshop Vechten als een Viking is super leuk en de kinderen leren niet alleen goed samen te werken maar ook bouwen ze aan hun zelfvertrouwen en incasseringsvermogen. De workshop draagt ook bij aan het risco’s leren inschatten. Spelen met zachte zwaarden en speren is een vorm van risicovol spelen wat heel belangrijk is in de ontwikkeling van het kind. Zo leert het goed risico’s in te schatten door de gevolgen te voelen en ervaren van het geraakt worden of tegen elkaar aan botsen.

Risicovol bewegen en spelen voor kinderen is erg belangrijk in de ontwikkeling van een kind. Zo leert een kind veel beter om risico’s in te schatten en te bedenken of je iets wel of niet kan doen. Als volwassenen noemen we dat risico’s taxatie, is deze situatie wel veilig genoeg om door te gaan? Tegenwoordig is het normaal geworden om kinder overal maar tegen te beschermen. Ze mogen iet meer vallen en een schaafwondje oplopen. Maar juist dat schaafwondje maakt het een belangrijke ervaring. Dat wat je doet kan ook fout gaan en een fout heeft gevolgen. Dus Versterk een kind door het met risico’s te leren omgaan en neem ze niet overal tegen in bescherming!

Tijdens de workshop Viking vechten gaan de kinderen in een veilige maar uitdagende omgeving leren hoe ze met een zwaard en schild om moeten gaan. Doormiddel van uitdagende spellen moeten ze samenwerken om te kunnen winnen. Dit alles terwijl ze lekker bewegen, rennen en lol maken.

De Workshop duurt ongeveer 1 uur en kan met 26 kinderen tegelijk.

Om de kinderen ook echt meer techniek van het vechten bij te brengen en de samenwerking nog verder te bevorderen is het goed om meerder op elkaar volgende sessie te houden. Zo hebben wij de BSO de Vlinderboom uit Alkmaar eerst een vakantie activiteit gedaan. Wegens de positieve reacties van, de kinderen, ouders en de begeleiders gaan we daar in de periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie wekelijkse sessies houden. Zo kunnen we meer de diepte in gaan. 

Spelen met zwaarden

Door deel te nemen aan deze workshop krijgen kinderen een ervaring die hun verbeelding prikkelt en hun kennis verrijkt. Het is een educatieve activiteit die perfect past binnen het curriculum van uw kindcentrum of brede school

"De kinderen, ouders en begeleiders vonden het geweldig, wij willen graag meer sessies"

Patrick van Kooperen - BSO De Vlinderboom Alkmaar

Kosten voor IKC of BSO in gemeente Alkmaar: 90,-

Heeft u interesse in de Viking vechten-workshop, neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier. 

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner